loadingimg

Wczytuję dane...
Subskrypcja
Zapisz się do newslettera:
Bestsellery
Tagi

Dyktafony sklep

Alkomaty sklep

Olympus omd

Obiektywy Tamron

Lustrzanki cyfrowe sklep

Obudowy podwodne Olympus

Polityka prywatności

Niniejsza polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy prowadzony pod adresem www.euromega.pl przez EUROMEGA Janusz Smolarek z siedzibą w Skierniewicach.

Dokładamy wszelkich starań w celu zapewnienia poszanowania Państwa prywatności i ochrony udzielonych informacji osobowych podczas korzystania ze sklepu internetowego i dokonywania zakupów oraz w tym celu podejmuje wszelkie niezbędne działania.

Zgodnie z wymogami prawa, zarejestrowaliśmy zbiór danych osobowych w rejestrze prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Jest on zarejestrowany pod numerem 132827.

Jakie dane zbieramy w sposób automatyczny podczas korzystania ze sklepu internetowego?

Nie zbieramy w sposób automatyczny żadnych danych, z wyjątkiem danych zawartych w plikach „cookies” podczas samego korzystania ze stron sklepu internetowego.

Poprzez pliki „cookies” należy rozumieć dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniach końcowych użytkowników przeznaczone do korzystania ze stron internetowych. Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Pliki „cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas  przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer. Więcej o plikach „cookies” wykorzystywanych na naszej stronie znajdziesz pod adresem: http://euromega.pl/_cms/view/-4/informacja-o-cookies.html

Jakie dane zbieramy podczas rejestracji i dokonywania zakupów?

Abyś mógł przeglądać naszą ofertę nie wymagamy rejestracji. Decydując się na zakup w naszym sklepie możesz się zarejestrować lub przejść do finalizacji zamówienia bez rejestracji. Rejestracja w naszym sklepie umożliwia obserwować losy swojego zamówienia, przejrzeć historię swoich wcześniejszych zakupów oraz edytować swoje dane osobowe. Jeżeli zechcesz się zarejestrować zapytamy Cię o Twój adres e-mail oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.

Podczas dokonywania zakupów i/lub w procesie rejestracji będziemy od Państwa zbierać następujące dane osobowe za pośrednictwem sklepu internetowego:
 - imię i nazwisko,
 - adres dostawy,
 - adres e-mail,

 - numer telefonu,
 - dane do faktury VAT (opcjonalnie).

Podanie powyższych danych jest dobrowolne lecz konieczne dla dokonania rejestracji i zakupu w ramach sklepu internetowego.

Przysługuje Państwu prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich poprawiania. W celu realizacji tego uprawnienia prosimy o korzystanie z opcji w ramach swojego konta lub z adresu: sklep@euromega.pl, numeru telefonu 46 833 59 16.

Wszystkie dane przesyłane przez Klienta są chronione zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r.
Administratorem bazy danych jest:
EUROMEGA Janusz Smolarek
ul. Asnyka 3/10
96-100 Skierniewice

Nr w GIODO: 132827

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail, nr telefonu, itp. Wykorzystujemy je wyłącznie do kontaktu z Tobą i nie przekazujemy ich innym podmiotom.

Marketing Sklepu Internetowego

O ile wyraziliście Państwo na to zgodę (zapis do newslettera), podany przez Państwa adres e-mail będzie wykorzystywany w celach marketingowych własnych firmy EUROMEGA. Zgoda może zostać cofnięta w każdym czasie.

Udostępnienie informacji

W celu realizacji zamówienia sklep internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane do następujących podmiotów: firmy kurierskie, operatorzy systemów płatności, firmy obsługujące sprzedaż ratalną. W takich przypadkach ilość przekazywanych danych ograniczona jest do wymaganego minimum. O ile Państwo wyrazili na to zgodę, sklep internetowy może udostępniać zebrane od Państwa dane do następujących podmiotów: firmy realizujące naprawy gwarancyjne w celach realizacji reklamacji i napraw gwarancyjnych. W przypadku, gdy chcą Państwo cofnąć wyrażoną w tym zakresie zgodę, prosimy o przesłanie takiej informacji na adres sklep@euromega.pl

Ponadto, podane przez Państwa informacje mogą zostać udostępnione właściwym organom władzy publicznej, jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa.

Środki techniczne i Państwa obowiązki

Dokładamy wszelkich możliwych starań, aby zabezpieczyć Państwa dane i ochronić je przed działaniami osób trzecich. Stosujemy wszelkie niezbędne zabezpieczenia serwerów i połączeń w celu ochrony Państwa danych, w szczególności szyfrowane połączenia SSL (Secure Socket Layer). Wszystkie połączenia związane z wykonywaniem przez Państwa płatności elektronicznych, w przypadku wyboru takiej opcji, będą następować za pośrednictwem bezpiecznego szyfrowanego połączenia. Podjęte przez nas działania mogą okazać się jednak niewystarczające, jeżeli sami nie zachowają Państwo zasad bezpieczeństwa. W szczególności muszą Państwo zachować w poufności login i hasło do swojego konta i nie udostępniać ich osobom trzecim. Proszę pamiętać, że sklep internetowy nie będzie zwracał się do Państwa o ich podanie, z wyjątkiem podania ich w trakcie logowania na stronie. W celu uniemożliwienia korzystania z państwa konta osobom nieuprawnionym prosimy się wylogować po zakończeniu korzystania ze sklepu internetowego.

W jaki sposób możecie Państwo korzystać z przysługujących praw?

Macie Państwo możliwość podglądu i edycji Państwa danych, w każdym czasie, w ramach sklepu internetowego, po zalogowaniu się z użyciem adresu e-mail oraz hasła. W sytuacji, gdy zapomnicie Państwo hasła lub wystąpienia innych problemów z logowaniem, prosimy o kontakt pod adresem sklep@euromega.pl

Przysługuje Państwo prawo do żądania informacji o treści przechowywanych na Państwa temat danych, jak również prawo do żądania zmiany, zablokowania lub usunięcia danych, a także prawo do sprostowania błędów, uzupełnienia lub uaktualnienia Państwa danych. Macie Państwo również możliwość wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych osobowych w celach marketingowych. Prosimy w tym celu o kontakt pod adresem: sklep@euromega.pl

Google Analytics

Nasza strona internetowa korzysta z Google Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google, Inc. („Google”). Google Analytics używa „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych. Google będzie korzystała z tych informacji w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących ruchu na stronach dla operatorów witryn oraz świadczenia innych usług związanych z ruchem na witrynach internetowych i korzystaniem z internetu.

Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google. Google nie będzie łączyła adresu IP użytkownika z żadnymi innymi danymi będącymi w jej posiadaniu. Użytkownik może zrezygnować z „cookies” wybierając odpowiednie ustawienia na przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z wszystkich funkcji witryny może okazać się niemożliwe Korzystając z niniejszej witryny internetowej użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie przez Google dotyczących go danych w sposób i w celach określonych powyżej.

Inne strony internetowe

W ramach sklepu internetowego mogą pojawiać się okresowo linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od naszej strony i nie są w żaden sposób przez nas nadzorowane. Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności, z którymi zalecamy się zapoznać. Nie ponosimy odpowiedzialności za zasady postępowania z danymi w ramach tych stron.

Pytania i zastrzeżenia

Pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej Polityki prywatności mogą być przez Państwa zadane pod adresem:
EUROMEGA

ul. Mszczonowska 33/35, lok. 138,
96-100 Skierniewice,
sklep@euromega.pl
tel. 46 833 59 16